Blik op de toekomst: duurzaamheid voorop
Ook in het ZMC dragen we met Albron bij aan de doelen van het Nationaal Preventie Akkoord: een gezonder aanbod van eten en drinken, met de blik op 2030. Maar hoe vinden we de optimale balans tussen duurzaamheid en herstel?
Met de nieuwe afspraken blijven we ons inzetten om de zorg voor onze patiënten nog beter te maken en tegelijkertijd de impact op het milieu te verkleinen. Minder vlees en meer vegetarische gerechten zorgen ervoor dat het ZMC nog duurzamer opereert. Tegelijkertijd blijven we actief werken aan het voorkomen en verminderen van voedselverspilling.
Meten is weten
Met betrekking tot duurzaamheid en innovatie lopen we graag voorop. We meten en rapporteren continu onze impact, zodat we weten waar we verder kunnen verbeteren. Van alles op ons menu weten we niet alleen hoe gezond, maar ook hoe duurzaam het is.
Zo berekenen we bijvoorbeeld de CO2-impact van elk product op basis van herkomst en samenstelling, wat de verhouding is tussen plantaardige en dierlijke eiwitten en nog veel meer. Samen met het ZMC vertalen we deze gegevens naar concrete doelstellingen en beïnvloeden we actief onze prestaties op het gebied van duurzaamheid, optimale voeding en maatschappelijke impact.
Met deze hernieuwde samenwerking zetten we samen weer een mooie stap vooruit.